När någon anhörig går bort så är kanske inte det första man gör att tänka på arvet, men väldigt många blir faktiskt osams på grund av att de inte kan komma överens efter någons bortgång. Om det är så att du kanske har hamnat i en liknande situation så kommer du i det här inlägget kunna finna några tips på saker som du kan göra för att underlätta uppdelningen.

Smält ner smycken och låt alla skapa sina egna

Något som blivit väldigt populärt är att man skulle kunna smälta ner smyckena som man fått i arv och sedan dela upp det med alla som har en arvslott. Sedan kan alla få göra det de vill med guldet, silvret eller vad det nu är det handlar om. Det här innebär ju också att man kan skapa väldigt unika kreationer som kommer vara ett minne och en påminnelse för livet.

Dela upp utifrån vad ni vill ha

Om man har riktig tur så är alla överens om vem som ska ha vad och då är det ju bara att dela upp allting hur man vill. Det är dock inte så vanligt att alla är överens men man bör ju ändå prova den utvägen. Går det så går det.

Sälj allt och dela upp pengarna

Om det är så att kanske ingen har något emotionellt värde i att behålla smyckena så kanske det är bättre att man säljer av allt och sedan delar lika på pengarna. Det här kan ju vara det mest rättvisa alternativet men det blir klart svårt om det är någon som väldigt gärna vill behålla smycken. Det man kan göra då är att man låter den personen köpa smyckena. Ungefär som om man skulle köpa ut någon från ett hus så kan man ju göra likadant med saker och ting.