Om du funderar på att skapa smycken för begravningar så ska du vara medveten om att det här är en tid då folk sörjer och det kan vara väldigt svårt för dem att ta till sig konst i det ögonblicket. Men självklart finns det många luckor också, som till exempel att man kan skapa smycken som blir minnen för anhöriga och vänner. Det finns flera olika metoder som man kan använda sig av och i följande inlägg hoppas vi att du kommer kunna få lite mer inspiration om hur man ska tänka och göra. Det finns självklart inga rätt eller fel, men en del saker har visat sig vara mer populära än andra.

Gravera in namn och datum i armband

En trevlig sak som man kan göra är att man skapar ett vackert smycke som man sedan graverar in något på. Antingen så kan man skriva namnet, initialer, datum och så vidare. Det är också väldigt vanligt att man graverar in sådant som kanske har en emotionell betydelse, till exempel en låttext som får en att tänka på den som man vill minnas. Eller så kanske det handlar om att man skriver en dela av en dikt. Fantasin är det enda som sätter gränser när det kommer till det här. Våga ta ut svängarna lite och prova med olika saker.

Skapa en symbol i en form av en berlock som kan hängas i halsband eller armband

En annan sak som man kan göra om man inte vill ha något med skrift är att man skapar en symbol. Det kan till exempel vara en stjärna om det är så att man tycker att den personen representerar en stjärna. Eller så kan man välja något som har med stjärntecken att göra. Som sagt, det gäller att vara kreativ för att komma på något unikt och vackert.